کد خبر 837992
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۹
بشار اسد

دولت "دونالد ترامپ" ظاهرا دوباره به فکر اجرای سناریوی نظامی در سوریه افتاده، ولی چنین تصمیمی، روسیه و آمریکا را در آستانه یک درگیری نظامی مستقیم قرار خواهد داد.

به گزارش مشرق، روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو امروز در تحلیلی نوشته است:  منابع خبری آمریکایی فاش کرده‌اند که "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری این کشور در حال بررسی گزینه «تنبیه دولت بشار اسد» در رابطه با شایعه حمله ارتش سوریه با استفاده از گاز کلر است. همزمان با این مسئله برخی منابع خبری عرب زبان نیز از حمله شیمیایی جدید در منطقه غوطه شرقی دمشق خبر دادند.

تعداد انتشار چنین اخباری اخیرا بسیار زیاد شده و این در شرایطی است که مبارزات در صحن شورای امنیت سازمان ملل برای تدوین مکانیزمی جدید برای تحقیقات مربوط به امکان استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه چند ماه است که بدون نتیجه ادامه دارد و مسکو و واشنگتن به هیچ وجه نمی توانند در این خصوص به سازش برسند و مواضع دو طرف بشدت با یکدیگر متناقض است.   

بیشتر بخوانید:

آمریکا سوریه را به حمله نظامی تهدید کرد

منابع خبری روزنامه «واشنگتن پست» تایید کردند که دونالد ترامپ هفته گذشته در نشستی با حضور "هربرت مک‌مستر"مشاور امنیت ملی خود و "جیمز ماتیس" رئیس پنتاگون، امکان استفاده مجدد از توان نظامی آمریکا علیه دولت سوریه را بررسی کرده است.

منابع خبری آمریکایی مدعی هستند که از آغاز سال جدید، هفت حمله شیمیایی در سوریه به ثبت رسیده که ظاهرا آخرین آنها در تاریخ 25 فوریه (6 اسفند ماه) بوده که روز بعد از آن شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه مربوط به آتش‌بس موقت 30 روزه در سوریه را تصویب کرد.

سخنگوی پنتاگون حضور ماتیس در چنین نشستی در کاخ سفید را تکذیب کرده، ولی به گفته منبع خبری «واشنگتن پست»، وزیر دفاع آمریکا مخالف گزینه نظامی بود، در حالیکه مک‌مستر از این مسئله حمایت کرده و در نهایت تصمیم گرفته شد تا این مسئله همچنان بررسی شود.    

اقدامات تحریک‌آمیز گروه‌های مسلح مخالف سوری علیه دمشق

همزمان با این تحولات در ایالات متحده، برخی شبکه‌های اجتماعی عرب زبان نیز از حمله شیمیایی جدید در غوطه شرقی خبر داده و ارتش سوریه را به استفاده از گاز کلر در این منطقه متهم کردند. خبرگزاری «سانا» سوریه معتقد است که این حملات توسط گروه‌های مسلح غیرقانونی صورت گرفته است.

مقامات روس نیز امکان اقدامات تحریک آمیز با هدف متهم کردن دوباره دمشق را بعید نمی دانند. "واسیلی نبنزیا" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل پیش از این گفته بود: «ما مطلع هستیم که چه اقدامات تحریک آمیزی با این هدف صورت می گیرد، این حوادث در چه مناطقی رخ داده و چه کسانی عامل آنها هستند.»

"دمیتری پسکوف" سخنگوی کاخ کرملین نیز تاکید کرده است که بررسی امکان استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه باید تنها توسط کارشناسان انجام شود و نباید بدون تحقیقات لازم بین المللی، دولت سوریه در این رابطه متهم شناخته شود.

در ماه نوامبر سال گذشته روسیه مانع از تمدید مدت ماموریت کمیته مشترک سازمان ملل و سازمان منع استفاده از تسلیحات شیمیایی برای بررسی استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه شد و پیشنهاد ایجاد مکانیزم جدیدی در این رابطه را مطرح کرد تا «مستقل و حرفه‌ای بودن روش‌های تحقیقاتی» تامین شده و نمونه برداری‌ها باید از محل وقوع حوادث صورت بگیرد. به عقیده مقامات مسکو، منابع اطلاعاتی در این زمینه نباید شبکه‌های اجتماعی و منابع خبری نامشخص و غیرموثق باشند.

وقوع حمله شیمیایی، بهانه برای سرنگونی دولت قانونی سوریه

استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه می تواند بهانه لازم برای سرنگونی بشار اسد در سوریه را در اختیار کشورهای غربی قرار دهد، اگر حل و فصل دیپلماتیک که روسیه بر آن اصرار دارد، به بن‌بست برسد. در سال 2013 نیز سناریوی نظامی تنها یک قدم با تحقق فاصله داشت که مسکو مقامات دمشق را متقاعد نمود با سازمان منع تسلیحات شیمیایی همکاری کرده و به برنامه نابودسازی تسلیحات شیمیایی بپیوندد و بدین ترتیب سوریه از اینکه هدف حملات گسترده ائتلاف آمریکایی قرار بگیرد، نجات پیدا کرد.   

ولی بعد از انتخاب شدن "دونالد ترامپ" به سمت ریاست جمهوری آمریکا، گزینه نظامی بار دیگر مطرح شد. و در همان ماه آوریل سال گذشته بعد از آنکه مخالفان سوری مدعی شدند که در نتیجه حملات شیمیایی ارتش سوریه به استان ادلب، 80 نفر کشته و بیش از 200 نفر مجروح شدند، آمریکا حملات موشکی گسترده ای را به پایگاه هوایی الشعیرات سوریه انجام داد. واشنگتن تنها بر اساس گفته مخالفان سوری، دمشق را مقصر اعلام و خود تصمیم گرفت تا آن را تنبیه کند.

از آغاز سال 2018 به اینطرف نیز رسانه‌های گروهی غربی اطلاعاتی در مورد بررسی حملات جدید نظامی به سوریه از سوی آمریکا، فرانسه و انگلیس منتشر کرده و برخی اظهارات مقامات بلندپایه غربی نیز این مسئله را تایید کرده است. ظاهرا این موضوع در نشست وزرای امور خارجه آمریکا و انگلیس هم مطرح و بررسی شده است.

حمله به سوریه، مسکو و واشنگتن را در مقابل یکدیگر قرار خواهد داد

به عقیده "ماکسیم سوچموف" کارشناس باشگاه «والدای» و سردبیر مجله روسی «Al-Monitor»، حمله جدید احتمالی به خاک سوریه، روسیه و آمریکا را در آستانه یک درگیری نظامی مستقیم و جدی قرار خواهد داد.

این کارشناس در گفت‌وگو با روزنامه «کامرسانت» گفت: «فعلا در مورد حمله به سوریه در بین خود مقامات دولت آمریکا اختلاف نظر وجود دارد و باید دید موضع گیری کدامیک غالب خواهد شد. در زمان باراک اوباما، سرویس‌های امنیتی آمریکا حدود 50 سناریو برای کنار گذاشتن بشار اسد از قدرت به کاخ سفید ارائه داده بودند ولی اوباما تصمیم گرفت آنها را عملی نکند. ولی برخی مقامات بلندپایه دولت دونالد ترامپ دائما سناریوی نظامی را در گوش وی زمزمه میکنند و این خطر ممکن است دیر یا زود تحقق یابد.»

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۶
    4 0
    چطور صدام زمون جنگ از گاز شیمیایی استفاده کرد و هیچکس هم بهش حرف نزد
  • IR ۰۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۷
    2 0
    مرگ بر آمریکا و اصلاح طلبان

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس